TOP-2.1.2-15-FE1-2016-00002 „Zöld város kialakítása Pusztaszabolcson” című projekt

Projekt azonosító száma: TOP-2.1.2-15-FE1-2016-00002

Kedvezményezett neve: Pusztaszabolcs Város Önkormányzat

Támogatási összeg: 275.100.000,- Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt rövid tartalma:

Jelen projekt célja Pusztaszabolcs város általános környezeti állapotának javítása. A fejlesztés eredményeként kialakításra kerülő „Zöld város” elősegíti az önkormányzat és a helyi vállalkozások együttműködését, a köz- és a magánszektor szereplői által tervezett fejlesztéseket összehangolja, mely a városi környezet megújításán túl a gazdaság fejlődését is eredményezheti. Megvalósul a városi közterület környezettudatos, család – és klímabarát megújítása.

A szabadidő park kulturális centrummá fejlesztésével Pusztaszabolcs kulturális téren a térség vezető településévé akar válni. Fő jellegzetességével kitűnhet a környező települések sorából. A települési stratégia új, soft ága lesz.

Tervezett tevékenység bemutatása:

A területen futásra kijelölt sávot létesítünk és fitneszeszközök telepítését terveztük. Szabadtéri mozgás helyszíne a gyerekek részére a játszótér. A játszótér mellé beterveztünk egy nagy gyepes felületet, ahol a parkba látogatókat, olyan tevékenységekre csábítjuk, melyeket nem befolyásol, és nem irányít senki. Ez itt a szabad sport, mozgás helyszíne.

A Hagyományok Háza részben a rendezvényteret hivatott kiszolgálni, az eseményen dolgozóknak biztosít helyet. A park pihenésre szolgáló kertrészeit paddal, hulladékgyűjtővel, kerti berendezési tárgyakkal, árnyékolóval látjuk el. Pihenőpontokat terveztünk a sétányok találkozópontjánál is több helyen. A szabadidőpark növényállományába markáns változást tervezünk bevezetni. A szabadidőpark területén a közvilágítás kiépítése szükséges. A futópálya körül magas reflektorokkal, a park sétányai mentén hangulatvilágítással. Funkciókban megvalósítja a kisvárosias rendezvényteret a Hagyományok Háza környezetében, a gasztroudvart kemencével, tűzrakóhelyekkel, a fix telepítésű szabadtéri színpadot nézőtérrel, a játszóteret, a pihenő- és sportkertet.

Projekt tervezett befejezése: 2020.12.31.