Mobilitási hét 2019-ben is

Ahogy az előző években megszokhattuk, idén is megrendezésre kerül a Mobilitási hét.
Ez Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya, évről évre népszerűbb Magyarországon, 2018-ban is több mint 260 település vett részt a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett.

Idén is hasonlóan előkelő helyezést szeretnénk elérni, és városunk oktatási intézményei is szép számmal rendeznek programokat, a Manóvár és a Zsiráf Óvodában kerékpáros versenyek, ügyességi versenyek kerülnek megrendezésre, amellett a gyerekeknek lehetőségük lesz a közlekedési szabályokat játékos formában elsajátítatni. 2019. szeptember 16-20-ig tart az Európai Mobilitási Hét c. országos megmozdulás a „Sétálj velünk” szlogen jegyében.
Az iskola szervezésében 2019. szeptember 20-án pénteken, 8 órai kezdettel kerékpáros felvonulás lesz, mellyel az autómentes közlekedésre szeretnénk felhívni a figyelmet. A felvonulás a város több részét érinti. Az általános iskola elől indul és egy nagyobb kört tesznek a településen. A megmozduláshoz bárki csatlakozhat!
Szintén pénteken reggel 7 órától délután 17 óráig Autómentes Nap lesz az Általános Iskola előtt, a Mátyás király u. ezen szakasza a gépjármű forgalom elől el lesz zárva.
Kérjük az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek a délelőtti órákban, illetve ha tehetik ezen a napon ne üljenek autóba, csatlakozzanak az Autómentes Naphoz.