Ercsi elágazás-Pusztaszabolcs vonalszakasz korszerűsítése

Az Ercsi elágazás – Pusztaszabolcs vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az E-P Konzorcium (Mészáros és Mészáros Kft. és Vasútépítők Kft.) kivitelezésében valósul meg.
A fejlesztés részeként 12,20 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya 160 km/h engedélyezett pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Iváncsa megállóhelyen és Pusztaszabolcs állomáson 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.
Vállalkozó szeptember havi kivitelezési tevékenységei:
Iváncsa állomás:
Az állomás jobb – felvételi épület felőli – oldalának átépítése befejeződik, majd kezdetét veszi az állomás végponti végén a bal vágány átépítése melynek keretében földmunkát, vágányépítést és felsővezeték építési munkákat végez a Vállalkozó.
Pusztaszabolcs állomás:
Az állomás jobb – felvételi épület felőli - oldalának átépítése folyamatban van, melynek keretében földmunkát, vágányépítést, peronépítést, műtárgyépítést és felsővezeték építési munkákat végez a Vállalkozó.
Közúti forgalomkorlátozások:
A nagytömegű földmunka és az anyagbeszállítások megnövekedett tehergépjármű forgalmat eredményeznek a 6-os főúton és a Sport utcában.
Pusztaszabolcs állomáson a felvételi épület környezetében kezdődő kivitelezési munkák miatt a Sport utcában közúti forgalomkorlátozások lesznek.
Vasúti közlekedés:
Tervezetten 2019.08.25 – 2019.09.07 között az átépítés ütemezése végett módosított menetrend lép életbe, ennek keretében Pusztaszabolcs - Zichyújfalu között vonatpótló autóbuszok közlekednek, valamint tervezetten 2019.09.08 – 2019.10.17 között Iváncsa – Pusztaszabolcs között a bal vágány kizárásra kerül. Kérjük, a pontos menetrendi információkért, keresse fel a MÁV Zrt. honlapját (www. mavcsoport.hu).
Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező E-P Konzorcium által működtetett panaszv040@gmail.com e-mail címre, illetve a +36 20 231 35 42-es telefonszámra várjuk!