Jézusban Van Az Élet Baptista Gyülekezet

Kik a pusztaszabolcsi „Jézusban Van az Élet Baptista Gyülekezet” lelkipásztorai?

Az Argentin Misszió Szövetség küldetéséből érkeztek Magyarországra 2000. május 10-én az argentin misszionáriusok, Nemeth József és Erzsike. Hat éven keresztül a Velencei Baptista Gyülekezetben segítettek, mint tanító pásztorok. 2006 júliusában új feladatot tűztek ki maguk elé. Céljuk az volt, hogy megszervezzenek egy missziós központot, ahonnan az emberek felkészülve továbbmennek más területekre és gyülekezeteket plántálnak. Így Pusztaszabolcson, ahol nem volt evangéliumi gyülekezet vásároltak egy épületet. Itt kezdték el a gyülekezet plántálását és a kiképző tanfolyamokat, a N.E.T.T. bibliaiskolai anyagával. Ezt az anyagot amióta Magyarországon élnek képviselik, terjesztik és egyre többen használták már jó eredménnyel.  Melyik egyházhoz tartozunk? Amikor megkezdtük munkánkat Pusztaszabolcson, a Keresztény Misszió Szövetség (K. M. Sz.) Egyház néven voltunk bejegyezve a bíróságon, mivel Argentínából ők küldtek ki minket szolgálatra, Magyarországra. Már akkor is szoros együttműködésben álltunk a Magyarországi Baptista Egyházzal. Amikor Magyarország kormánya módosított az egyházügyi törvényen, ez hatással volt a kisegyházakra.

Ekkor döntöttünk úgy, hogy mint Jézusban Van az Élet Gyülekezet csatlakozunk a Magyarországi Baptista Egyházhoz, a Velencei Hajnalpír Baptista Gyülekezet leánygyülekezeteként. (A 6 évig tartó velencei szolgálatot követően egyébként az ő áldásukkal és kirendelésükkel kezdtük meg missziónkat Pusztaszabolcson.)

Ettől kezdve az egyház szabályai és hitvallása szerint működünk. Az egyházról és hitvallásáról bővebben, annak honlapján olvashatnak:

MAGYARORSZÁGI BAPTISTA EGYHÁZ

http://www.baptist.hu/

A pusztaszabolcsi címünk:

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET

2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 67.

Telefon: 0625 273889

http://sebesfolyoalapitvany.mipropia.com/

http://jezusbanvanazelet.mipropia.com/